Temaside

Innovasjon

Hva er egentlig innovasjon? Enkelt forklart handler det om å gjøre ting på nye måter – helst så det skaper større verdier. Med læringsinnholdet vi har samlet på denne siden, blir det forhåpentlig enklere for din bedrift å sette i gang en egen innovasjonsprosess.

Her er våre siste artikler om innovasjon:

I disse guidene og læringsartiklene kan du finne mange nyttige tips, triks og råd om ulike innovasjonsprosesser.

Innovasjon

StartOff kobler startups med det offentlige: – Vi skal være en slags innovasjonsmegler

Få nyetablerte bedrifter vinner offentlige anbudsrunder. Ikke fordi de ikke er gode nok, men fordi de ikke deltar. Ordningen StartOff fjerner barrieren med strenge dokumentasjonskrav – og loser startups gjennom regelverket.

Bærekraft

Spiser vi snart «lab-laks» fra Amazon? – Disruptiv innovasjon vil snu bransjer på hodet

Disruptiv innovasjon kan snu hele bransjer på hodet. Norske virksomheter må ta inn over seg truslene og mulighetene, mener NTNU-professor.

Innovasjon

Pandemien ga prosjektet helt ny mening. Slik jobber DNBs innovasjonslab

Da pandemien kom, testet DNB allerede automatisering og selvbetjening. Så endret premissene seg. – Vi har aldri visst så lite om i morgen som i dag. Det viser hvor viktig det er å prøve ut nye ting, sier DNBs innovasjonsekspert.

Innovasjon

8 spørsmål å stille kunden – som kan gi bedre produkter og tjenester

Løser dere reelle problemer og behov for kundene deres? Dette kan du lære av tjenestedesign.

Innovasjon

Seks tips: Slik unngår bedriften digitaliseringens fallgruver

Mange norske industribedrifter sliter med å ta i bruk nye digitale løsninger. En av de største fulgte en sekstrinns oppskrift som kan snu slit til suksess og konkurransefortrinn.

Ledelse

Porters fem krefter: Slik gjør du en konkurrentanalyse

Hva er det som kan påvirke bedriftens konkurransesituasjon? Bruk Porters konkurrentanalyse for å posisjonere virksomheten riktig i møte med disse fem eksterne kreftene – også kjent som Porters fem krefter.

Loading…

Har du tid og lyst til å ta et mer omfattende kurs om innovasjon?

Denne veiviseren er et omfattende, nettbasert kurs for ledere og ansatte som vil ønsker å utvikle nye produkter og tjenester – med kunden i sentrum. Veiviseren er praktisk bygd opp, slik at du ikke bare får økt kunnskap om temaet – du får også praktiske råd om hvordan du faktisk skal gå frem.

Veiviser

Innovasjon og smidige arbeidsformer

Slik tar du noe fra idé til ferdig produkt.

7 Moduler0% Fullført

Bli inspirert – slik jobber andre bedrifter med innovasjon:

I disse casene kan du bli inspirert av å se hvordan andre bedrifter jobber med innovasjon:

Innovasjon

Pandemien ga prosjektet helt ny mening. Slik jobber DNBs innovasjonslab

Da pandemien kom, testet DNB allerede automatisering og selvbetjening. Så endret premissene seg. – Vi har aldri visst så lite om i morgen som i dag. Det viser hvor viktig det er å prøve ut nye ting, sier DNBs innovasjonsekspert.

Innovasjon

Slik bygger Posten digitale løsninger for å møte fremtiden – og kundenes ønsker

Om kunden vil ha fersk sjømat eller donuts på døra, skal de også få det – på tid. Det er utgangspunktet for Postens store innovasjonssatsing, som nå endrer måten hele organisasjonen jobber på.

Innovasjon

– Vi kan se hvor neste feil oppstår – og utbedre denne før feilen i det hele tatt inntreffer

Når Bane NOR nå går gjennom «tidenes teknologiske revolusjon» i jernbanen, kan det gi kunnskap og erfaring som kan komme også andre bransjer og virksomheter til gode.

Effektivisering

– Da vi skulle digitalisere selv, fikk vi oss en kraftig øyeåpner

– Når dette er så vanskelig for oss, er det selvfølgelig krevende for bedrifter som ikke sitter på den samme kompetansen, sier Sigri Sevaldsen i DigitalNorway. Hun har likevel et godt råd til dem som ønsker å unngå tidstyver og frustrasjon på kontoret.

Innovasjon

Dette kan bedriftsledere lære av et av landets smarteste bygg

Datainnsamling står sentralt for næringsbygget Proptech Bergen. En ny veiviser fra DigitalNorway viser ledere hvordan data kan brukes til å gjøre bedriften smartere.

Effektivisering

– Har det vært greit å kaste bort 14 millioner kroner?

Med intensivprogrammet ByggSammen kan aktører i byggebransjen forklare sine problemer – og få løst dem. Med det kan de også spare store summer.

Loading…